Rețete recente

Dakjjim

Dakjjim

In coreeana "dalk" inseamna pui, iar "jjim" "a aburi" sau "a inabusi". In cazul acestui preprarat, "jjim" inseamna "a inabusi", caci daca traducem literalmente denumirea preparatului, este "carne de pui inabusita". Acest preparat este pregatit cu multe legume diferite care sunt gatite intr-un sos dulce-picant care contine sos de soia, mirin, miere, orez brun, piper, apa, usturoi si ghimbir.

Retete Pui

Dakjjim

Dakjjim

In coreeana "dalk" inseamna pui, iar "jjim" "a aburi" sau "a inabusi". In cazul acestui preprarat, "jjim" inseamna "a inabusi", caci daca traducem literalmente denumirea preparatului, este "carne de pui inabusita". Acest preparat este pregatit cu multe legume diferite care sunt gatite intr-un sos dulce-picant care contine sos de soia, mirin, miere, orez brun, piper, apa, usturoi si ghimbir.
Dak Bulgogi (Bulgogi cu pui)

Dak Bulgogi (Bulgogi cu pui)

Coreenii adora carnea in general, asa ca dupa ce ies de la serviciu, se duc cu colegii la cina si “la un paharel”, iar preparatul cel mai potrivit dupa o zi plina de activitati este “dalk bulgogi”. “Dalk” inseamna “pui” si “bulgogi” inseamna “carne preparata la gratar”, iar daca nu va place carnea rosie, atunci “dalk bulgogi” este preparatul portrivit pentru dumneavoastra! Acesta merge foarte bine cu “soju” (alcool preparat din orez), “maekju” (bere) sau amestecul acestora, “somaek”.

Spicy Braised Chicken - Dak-bokkeumtang

Spicy Braised Chicken - Dak-bokkeumtang

Acest fel de mancare este o tocanita scazuta cu pui si picanta, care se prepara foarte usor. Pentru cei care nu vor sa manance prea picant, cantitatea se poate ajusta, de asemenea daca vreti ca aceasta mancare sa fie si mai picanta puteti mai puteti adauga pasta si fulgi de ardei iute. Reteta de fata are un nivel mediu de iuteala

Categorii Rețete