Rețete recente

Dakjjim

Dakjjim

In coreeana "dalk" inseamna pui, iar "jjim" "a aburi" sau "a inabusi". In cazul acestui preprarat, "jjim" inseamna "a inabusi", caci daca traducem literalmente denumirea preparatului, este "carne de pui inabusita". Acest preparat este pregatit cu multe legume diferite care sunt gatite intr-un sos dulce-picant care contine sos de soia, mirin, miere, orez brun, piper, apa, usturoi si ghimbir.
Seasoned tofu pockets stuffed with rice - Yubuchobap 유부초밥

Seasoned tofu pockets stuffed with rice - Yubuchobap 유부초밥

Yubu chobab este un preparat coreean care este consumat deseori la picnicuri sau in general in excursii. Este un preparat usor si satios, de asemenea, deoarece nu ocupa mult loc in ghiozdan, coreenii prefera sa plece la drum cu yubu chobab, pe langa kimbab, un alt preparat popular printre excursionisti. 

Yubu chobab este pregatit din tofu prajit si din orez. "Yubu" inseamna "tofu prajit" in coreeana, iar "chobab" inseamna "orez pentru sushi". Literalmente preparatul se numeste "tofu prajit umplut cu orez de sushi" sau "pachetele de tofu cu orez de sushi". 

Pe langa orez, pachetelele mai sunt umplute cu diferite legume, alge si presarate cu seminte de susan, iar preparatul se consuma cu un sos special pregatit din otet si zahar, dar si cu sos de soia. Yubu chobab nu este perfect doar pentru picnicuri si excursii, ci si de dus la scoala de copii, la pachet.

Rețetar

2 portii

Timp de preparare: 60 minute

Ingrediente

  • 2 cani de orez gatit pentru sushi
  • pachetele de tofu prajit
  • 2 linguri de otet de orez
  • 1 castravete mic
  • 1 morcov
  • ridiche murata
  • seminte de susan alb
  • seminte de susan negru
  • o foaie de nori, optional

Mod de preparare (pas cu pas)

  1. Pasul 1
    1.jpg

    Se pregatesc toate ingredientele necesare

  1. Pasul 2
    1.jpg

    Se amesteca 2 linguri de otet de orez, 1 lingurita de sare si 1/2 lingurita de zahar. Se adauga la orez si se amesteca usor cu o spatula. Acest amestec se adauga putin cate putin, gustand din cand in cand. Daca nu e nevoie, nu trebuie sa-l folositi pe tot.

  1. Pasul 3
    1.jpg

    Castravetele si morcovul se taie in cubulete si se pun intr-un bol. Se presara putina sare si se lasa deoparte 10 minute. Se storc de apa.

  1. Pasul 4
    1.jpg

    Se pune o tigaie pe foc si cand s-a infierbantat se adauga putin ulei. Se soteaza legumele circa 20 de secunde.

  1. Pasul 5
    1.jpg

    Se taie ridichea murata in cubulete. Aveti nevoie de aproximativ 2 linguri.

  1. Pasul 6
    1.jpg

    Se desfac pachetelele de tofu prajit si se pun in fiecare cate 2-3 linguri din amestecul de orez. Se vor umple toate pachetelele de tofu.

  1. Pasul 7
    1.jpg

    Se desfac pachetelele de tofu prajit si se pun in fiecare cate 2-3 linguri din amestecul de orez. Se vor umple toate pachetelele de tofu.

  1. Pasul 8
    1.jpg

    Se aseaza pe platou si se servesc. Orezul se poate pregati la oala electrica pentru orez. Daca nu aveti una, il puteti pregati la aragaz.

Nota: Cum se prepara orezul pentru sushi ?
Se spala 1 cana de orez in apa rece, se clateste pana cand apa nu mai este tulbure. Se pune orezul intr-o oala, de preferat una mai grea sau una de fonta. Se adauga 1 cana de apa si se lasa la inmuiat 10 de minute. Se fierbe cu capac la foc mediu cam 5-6 minute sau pana cand apar bulele. Se amesteca de cateva ori cu o lingura si se acopera din nou. Se da focul foarte mic si se mai tine inca 10 minute. Se stinge focul si se amesteca orezul cu o lingura, ca sa elibereze aburul. Se lasa oala acoperita, ca sa pastreze orezul cald.