Rețete recente

Dakjjim

Dakjjim

In coreeana "dalk" inseamna pui, iar "jjim" "a aburi" sau "a inabusi". In cazul acestui preprarat, "jjim" inseamna "a inabusi", caci daca traducem literalmente denumirea preparatului, este "carne de pui inabusita". Acest preparat este pregatit cu multe legume diferite care sunt gatite intr-un sos dulce-picant care contine sos de soia, mirin, miere, orez brun, piper, apa, usturoi si ghimbir.

Retete cu Cereale

Cereale (orez) (Bap - Korean: 밥) este un termen folosit in bucataria coreeana pentru cerealele fierte. BAP - pot fi de orez, orz fasole si multe alte cereale. Cerealele sunt spalate, clatite, puse in vase speciale sau fierbator de orez, acoperite cu apa si gatitte in functie de reteta dorita.

Jjajangmyeon

Jjajangmyeon

Jjajangmyeon este un preparat coreean care se gaseste oriunde in tara asiatica, fiind foarte indragita de coreeni. Preparatul provine din China, insa coreenii au mai schimbat putin reteta, asadar multi coreeni afirma ca preparatul este unul coreean. Jjajangmyeon sunt taietei cu pasta de fasole neagra si legume, insa se mai adauga si carne de porc, de vita si chiar fructe de mare la acesta ca sa fie si mai delicios si sa nu semene cu preparatul chinez.
Japchae – Taitei de cartofi dulci cu legume si carne

Japchae – Taitei de cartofi dulci cu legume si carne

Japchae inseamna “amestec de legume” si este un preparat care este pregatit din taitei de cartofi dulci (dangmyeon - taitei sticlosi), taitei care se prepara din amidonul dulce de cartofi.
Dubu Jorim (Tofu inabusit)

Dubu Jorim (Tofu inabusit)

Dubu jorim este un preparat care de obicei nu lipseste de pe masa coreeanului. “Dubu” inseamna “tofu”, iar “jorim” inseamna “a inabusi”. 

Categorii Rețete